ATLETSKI KLUB PLITVICE

24.

SRP

Rastoke trail

Rastoke

INFO

Kreće sa kupališta na rijeci Korani, prolazi kroz Rastoke i penje se na glavnu cestu te se prešavši mostom preko rijeke Slunjčice vraća natrag u Rastoke i ide do Jarebove luke na rijeci Korani. Od tud se vertikalno penje uz kanjon Korane te izlazi kod vojnog bunkera na Ivšić Brdu. Zatim ide kroz vojarnu i dalje cestom koja vodi na vojni poligon. Tu nakon 600 m skreće u malo selo Podmelnicu. Prolaskom kroz selo se penje na vrh brda Melnica, koje je nadmorske visine 518 m. Sa vrha brda se kroz šumu i šumske puteve spušta na cestu D1, te prelaskom nje i nakon kilometra asfaltne ceste se spušta na izvor rijeke Slunjčice. Od tud staza vodi oko 5 km nizvodno gotovo svuda uz rijeku Slunjčicu sve do Moćanovog mosta u Slunju.

Od Moćanovog mosta staza se počinje vraćati uzvodno drugom stranom rijeke Slunjčice stotinjak metara, i penje se stepenicama u selo Lumbardenik. Tu staza ide malim dijelom po cesti i onda se skreće na livade između sela Lumbardenik i Popovac. Nakon 1-2 kilometra skreće prema Popovcu gdje se prelazi cesta (Slunj – Lađevac). Tu se staza kreće kroz šumu iznad rijeke Korane.

Staza nastavlja kroz šumarke i livade sela Popovac te ulazi u veliku šumu na brdu Glavica, te se šumom penje do vrha koji se zove Prozor, nadmorske visine 458 metara. Sa vrha staza ide šumskim putem kraj crkve Gospe Karmelske. Zatim se staza spušta i prelazi makadamski put i ide prema rijeci Korani gdje pokraj jednog težeg spusta se spušta na izvor pitke vode uz rijeku Koranu.

Od izvora staza nastavlja nizvodno. 500 metara od tog izvora je izlaz iz Matešićeve pećine. Staza nastavlja uz kanjon Korane, malo uz vodu, malo po kanjonu i prolazi kraj kupališta Kotlac, kupališta Pod oltarom (tu je velika stijena na suprotnoj obali naziva “oltar”), i od tud staza ima još kilometar otprilike do kupališta u Slunju, to jest cilja.

Download file: duga 32km.gpx

STARTNINA

  • Više informacija uskoro, do tad je moguće napraviti pred prijavu na utrku. 

PRIJAVA

POPIS PRIJAVLJENIH

STARTNI PAKET

  • Više informacija uskoro

PRAVILA

Natjecatelji moraju slijediti označenu trasu sukladno svojoj kategoriji. Zabranjeno je korištenje puteva izvan staze i kraćenje staze.

Natjecatelji moraju nositi svu propisanu obaveznu opremu.

Natjecatelji moraju nositi startni broj tijekom cijele utrke,na predjelu prsa ili trbuha.

Svi natjecatelji koji odustanu dužni su o tome obavjestiti organizatora.(0989459165)

Zabranjeno je svako odlaganje otpada u prirodi npr. energetskih gelova, bočica i slično.

Za nepridržavanje ovih pravila natjecatelji će biti diskvalificirani.

Svi natjecatelji pristaju prijavom na utrkuna korištenje fotografija i video materijala sa utrke

ARHIVA REZULTATA

DUGA
KRATKA
REKREATIVNA
OBITELJSKA
32K
15K
7K
2,5K
upišite pojam