ATLETSKI KLUB PLITVICE

4.

SRP

36. Plitvički maraton

Plitvička jezera

INFO

STARTNINA

RANE PRIJAVE
13.04.-01.05.2021.
REDOVNE PRIJAVE
02.05.-01.06.2021.
KASNE PRIJAVE
02.06.-25.06.2021.
MARATON 42K
200 kn
250 kn
300 kn
POLUMARATON 21K
150 kn
200 kn
250 kn
UTRKA 10K
120 kn
150 kn
180 kn

PRIJAVA

POPIS PRIJAVLJENIH

STARTNI PAKET

Startni paket za maraton i polumaraton, osim broja s čipom, okrjepe na samoj stazi te ostalih standarda u organizaciji cestovnih atletskih utrka, minimalno sadržava:

 • Sportska majica s logom utrke
 • Energetski napitak
 • Finišerska medalja      
 • uključenu liječničku ekipu na startu utrke
 • itd…

Startni paket za utrku na 10 km, osim broja s čipom te okrjepe na samoj stazi minimalno sadržava:

 • Pamučna  majica s logom utrke
 • Izotonički napitak ili voda
 • Magnezij u vrećici
 • Troškove organizacije
 • liječničku pomoć u startu i cilju
 • nepovratni broj

PRAVILA

Svi sudionici utrke dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera koje u tom trenutku budu važeće na razini Republike Hrvatske i Ličko-Senjske Županije te koje propiše organizator.

Svi sudionici utrke dužni su nositi medicinsku masku prilikom podizanja startnih brojeva te prilikom starta utrke.

U slučaju otkazivanja utrke radi vremenske nepogode moguće je pomicanje starta.

U slučaju otkazivanje utrke radi zabrane održavanje utrke uzrokovanog epidemijom Korona virusa organizator nije dužan vratiti uplaćenu kotizaciju.

U slučaju otkazivanja utrke natjecatelji mogu birati izmedju prebacivanja kotizacije na neko sljedeće natjecanje u organizaciji Atletskog kluba Plitvice ili osobno preuzimanje startnog paketa uz prethodni dogovor sa organizatorom.

U slučaju da natjecatelj želi da mu se paket pošalje poštom moguće je isto uz plaćanje poštarine od strane natjecatelja.

Na utrci maratona, polumaratona i 10 km vrijede sva pravila po važećem pravilniku Hrvatskog Atletskog saveza kao i svjetske atletike.

Startni broj se cijelo vrijeme utrke  mora nositi na prsima, a svako nepridržavanje ovog pravila može povući diskvalifikaciju.

Svojom uplatom kotizacije svi natjecatelji daju suglasnost pristanka na fotografiranje za vrijeme, prije kao i na cijeloj manifestaciji i objavljivanje istih na službenim web, facebook, instagram stranicama organizatorima kao i korištenje istih u medijima.

Nakon prolaska kroz cilj utrke i završetka utrke , zabranjeno je prolaženje kroz užu startnu zonu utrke sa čipom(startnim brojem).

U slučaju odustajanja na utrci, obavezno se javiti organizatoru. Svako nejavljanje može povući zabranu nastupa na idućim natjecanjima.

Sve žalbe na rezultate utrke natjecatelji su dužni poslati e-mailom na službeni e-mail organizatora u roku predviđenom za žalbe(prije služebenog proglašenja), u suprotnom se iste eventualne žalbe neće uvažiti i rezultati će postati službeni.

U slučaju da se na utrci maratona održi Prvenstvo Hrvatske u maratonu , elitni trkači mogu biti odvojeni od ostalih i zabranjeno je ulaziti u startne zone bez pristanka organizatora ili ukoliko ne bude drugačije odlučeno.

NOVOSTI

Pohvale na 35. Plitvički maraton

Nakon 35. Plitvičkog maratona dobili smo hrpu pohvala i recenzija, a puno ih je bilo za službene spikere utrke. Njihova imena su Dijana i Stipe i važan su kotačić naše

Više...

OBITELJSKI MARATON

U tradiciji Plitvičkog maratona je obiteljsko druženje i boravak na Plitvičkim jezerima. Želja organizatora je uvijek bila privući cijele obitelji da borave u Nacionalnom parku i zajedno trče. Tako je nastao i obiteljski maraton. Utrka gdje po jedan od članova obitelji trči utrku na 10km, jedan nastupa u polumaratonu, a jedan na maratonu. Njihova vremena se zbrajaju i na taj način se utvrđuje ukupan poredak. Za obiteljski maraton se mogu prijaviti samo članovi obitelji po prvom koljenu.

Članovi obitelji se pojedinačno prijavljuju za svaku utrku i po učinjenoj prijavi šalju mail prijave za obiteljski maraton na a.k.plitvice@gmail.com s naslovom: Obiteljski maraton 2021.

ARHIVA REZULTATA

MARATON
POLUMARATON
ŠTAFETA 4 ČLANA
UTRKA
42K
21K
42K
5K
upišite pojam