ATLETSKI KLUB PLITVICE

24 sata Imbera i Dalmacija Ultra Trail

24 sata Imbera i Dalmacija Ultra Trail

6.10.2023. godine održana je utrka 24 sata Imbera na kojoj je nastupila naša Lana Ostojić.

Utrka koja traje jedan cijeli dan, a pobjednik je onaj koji se u tom vremenu više puta popne na vrh i spusti u cilj. Taj đir penjanja i spuštanja ima nekih 5 km, s tim da se na putu do vrha savlada preko 600 visinske . Uz tehnički zahtjevan kameni teren, nema na Omiškoj Dinari ni metra ravnog za odmoriti nogice .

Lanin cilj je bio odraditi noć pa kako bude, a bilo je odlično i bez ikakvih kriza i nakon noći,  nastavila je sve do nekih 22 i pol sata kad je znala da ju njezina pratiteljica u stopu, super brza Vana ne može više uhvatiti. Možda bi stigla još jedan krug, ali kvadri su već zaglušujuće jako vrištali da sjedne!

U 24h kupno 78km sa nešto manje od 9000 visinske!! Lana je osvojila zlato!

 

 

Vikend nakon Imbera na kojem je nastupila naša Lana održan je Dalmacija Ultra Trail. Dario Špehar finiširao je Dalmacija Ultra Trail!

Stazu dugu 57 km s 2780 uspona je prešao za 8:44:39!

Ponosni smo na Darija koji se priprema za Prvenstvo Hrvatske na 12 sati gdje će pokušati dogurati do norme za Hrvatsku ultra reprezentaciju.

Nakon svega što je prošao s ozljedom leđa, najmanje što mu možemo poželiti je sreća!

Goran Poznanović finiširao je Dalmacija Ultra Trail.

Stazu dugu 122 km s 5680 metara uspona je završio za 21 sat, 37 minuta i 54 sekunde a to je bilo dovoljno za 12 mjesto ukupno u poretku!

Usprkos problemima s lampama, povraćanjem i krizama na stazi uspio je za skoro 35 minuta super popraviti rezultat u odnosu na istu stazu i utrku 2021 godine!

Bravo Gorane, ponosni smo!

Ivana Širić, jedna od naših najboljih atletičarki upravo sada je ostvarila fenomenalan rezultat na Dalmacija Ultra Trailu. Osvojila je ukupno 2. mjesto u ženskom poretku na jednoj od najtežih,najljepših ali i najzahtjevnijih utrka u Hrvatskoj. Ivana je stazu dugu 122 km s ukupno 5680 metara elevacije završila za 20:21:20 sati.

Start utrke je bio u petak 13. 10. 2023, u 21:00 sati u Solinu, a cilj u Omišu!

Ivana cijeli klub je jako ponosan na tebe i pratili smo te cijelu večer i dan. Hvala tvom suportu na ogromnoj pomoći!

Sad uživaj u oporavku jer je samo nebo granica i na dobrom si putu, a već to jesi da budeš u samom vrhu Hrvatske Trail i Skyrunning scene.

 

150 150 AK Plitvice
upišite pojam