ATLETSKI KLUB PLITVICE

Biokovo, Dinaridi, Stara Planina i jedna kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Skyrunningu

Biokovo, Dinaridi, Stara Planina i jedna kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Skyrunningu

Završio je iznimno uspješan 38. Plitvički maraton. U Nacionalnom parku Plitvička jezera u organizaciji AK Plitvice i pod generalnim pokroviteljstvom JU Nacionalni park Plitvička jezera održan 38. Plitvički maraton na kojem je od prijavljenih 1.182 natjecatelja, nastupilo oko 950 na maratonu, polumaratonu i utrci od 5 km.Maraton su otvorili ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry koji je ujedno i označio start utrke. Pobjednik maratona na 42 km je Kenijac Ezekiel Kipkor s vremenom 2:43:03, drugoplasirani je Ante Živković iz AK Fit s vremenom 2:46:07 dok je trećeplasirani Krešimir Balaško iz AK Svetice s vremenom 2:58:35. U kategoriji žena pobjednica maratona je Ines Jozić iz Ultramaraton kluba Mazator s rezultatom 3:07:19 , drugoplasirana je Marija Vrajić iz AK Maksimir s rezultatom 3:13:07 dok je trećeplasirana Veronika Jurišić iz AK Sljeme s rezultatom 3:15:27. Pobjednik polumaratona u muškoj kategoriji je Kennedy Kipkor Rino iz Kenije dok je u kategoriji žena najbrža bila Kenijka Rabbeca Chepkemwoi.

I dok su pripreme za maraton bile u punom jeku, naši su trkači samozatajno vrijedno trenirali i odlazili na natjecanja. Našem budnom oku nisu prošli neopaženo, pa sa malo zakašnjenja donosimo i pregled njihovih utrka i rezultata.

20.5. održan je Virovitica trail gdje je naša Sanja Vuković zauzela odlično 3.mjesto u ženskom ukupnom poretku u konkurenciji 103 žene! Bravo Sanja! Sanja je dionicu od 7 km s ukupno 230 metara elevacije završila za 43:03!

Sanja je uz tradicionalno volontiranje naših članova poželjela istrčati i najkraću dionicu Plitvičkog maratona, od 5 kilometara i zauzela sjajno 4. mjesto!

Ne smijemo zaboraviti ni Sanjinu ljubav prema Domovini, te memorijalnim utrkama u spomen žrtava Domovinskog rata. Sanja je trčala dionicu od oko 20 kilometara na utrci 6. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ , da se nikad ne zaboravi. Uz Sanju trčao je i klupski kolega Ivica Špiljar.

Također se sličnoj inicijativi 30.5. priključio naš Petko Drakulić, koji je u Zadru trčao „5 za Domovinu, te osvojio ukupno 5. mjesto, odnosno 1. u kategoriji sa rezultatom 19:13 minuta. Bravo Peki!

Naši iznimno uspješni trail trkači, ulovili su dobar niz, pa je tako Ivana Širić nakon 29.04. Mosor Grebbeninga gdje je na Sivonji (37,5 km/2590m) izborila 5. mjesto u ženskoj kategoriji, nakon Traverse (49 km/1600m) na kojoj je izborila 2. mjesto kod žena, nakon Absolute Biokovo Challengea (45,4/4220m) gdje je osvojila 3. mjesto kod žena, prošlu subotu nastupila na Staroj planini u Srbiji, te na Ultra trail Midžoru ( 67 km/2650m) osvojila 1.mjesto u ženskoj kategoriji . Ovom pobjedom je izborila nastup na Europskom Prvenstvu u skyrunningu. Bravo Ivana!

Goran Poznanović je pak na Absolute Biokovo Challenge (45,4/4220m) osvojio 5. mjesto, na Ultra trail Dinarides 3. mjesto, a na Staroj planini 7. mjesto. Goga tarzane!

 

I dok je naša Maja Krčelić, izvrsna samozatajna triatlonka, osvajala neke teške triatlonske utrke i pomicala vlastite granice, Sanja Vuković se okušala i duatlonu, i to vrlo uspješno, a Milan Medved sa svojom obitelji potegnuo od Ogulina do Zagreba na već tradicionalni brzi i veseli Medvedrun u organizaciji Ak Sljeme. Milan je ovu utrku dužine 5 kilometara završio na 10. mjestu u kategoriji sa vremenom24:21. Bravo Milane!

I šećer za kraj. Na Baške Oštarije trailu na stazi od 11 kilometara, koje je održano 10.6. u organizaciji Ak Gospić, naša Lana Ostojić osvojila je 3. mjesto. Trening utrka, kako ju Lana zove samo je dio priprema za  UTMB u kolovozu.  Nikako naša prvakinja nije ostala u sjeni ostalih izvrsnih klupskih rezultata, a o njezinim će se itekako još pričati. Lana uz tebe smo!

Već slijedeći vikend vidimo se na Samobor trailu!

Pozdrav od ekipe AK Plitvice!

662 662 AK Plitvice
upišite pojam