ATLETSKI KLUB PLITVICE

Lana Ostojić pobjednica Prvenstva Hrvatske u Trailu! Najveći uspjeh našeg kluba od osnivanja i 6 državna medalja u 6 godina od osnutka kluba!

Lana Ostojić pobjednica Prvenstva Hrvatske u Trailu! Najveći uspjeh našeg kluba od osnivanja i 6 državna medalja u 6 godina od osnutka kluba!

Žumberak Trail međunarodna trail utrka održava se na području Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje, samo 30-ak km jugozapadno od Zagreba.

Osim trčanja netaknutom prirodom, trkači imaju priliku osvajati svjetske bodove u trail trčanju (ITRA) i kvalifikacijske bodove za najprestižniju svjetsku utrku Ultra du Mont Blanc (UTMB).

Također ove godine utrka Žumberak Trail je utrka 6. Pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u trailu, a i jedna je od utrka KontinenTrail lige.

Rekordan broj prijavljenih natjecatelja, njih 816 iz čak 14 država s raznih kontinenata, sudjelovao je ove godine na međunarodnoj utrci Žumberak trail.

Utrka je održana 26. i 27. kolovoza, u organizaciji Društva za sport i rekreaciju “Jastreb extreme”, uz pomoć suorganizatora Atletskog kluba Jastreb 99.

Osim trčanja netaknutom prirodom, trkači su imali priliku osvajati svjetske bodove u trail trčanju (ITRA) i kvalifikacijske bodove za najprestižniju svjetsku utrku Ultra – Trail du Mont – Blanc (UTMB). Također, ove je godine Žumberak Trail bio utrka 6. Pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u trailu na stazi ULTRA 50 milja, a i jedna od utrka KontinenTrail lige. Time je ova utrka postala jedna od najprestižnijih utrka u Hrvatskoj.

Na 4 staze okušali su se ponajbolji hrvatski trail trkači i postigli sljedeće rezultate:

Rekreativna staza 8km (muški):

 1. Josip Domjančić
 2. Andrej Slugečić
 3. Robert Vuković

Rekreativna staza 8km (žene):

 1. Renata Kožar
 2. Ivona Ciban
 3. Erika Turk

Kratka staza 15km (muški):

 1. Mateo Ledinski
 2. Luka Bakarić
 3. Željko Mičuga

Kratka staza 15km (žene):

 1. Jelena Bedeniković
 2. Sonja Kreč
 3. Martina Strkalj

Duga staza 42km (muški):

 1. Matija Lisec
 2. Juro Buljan
 3. Ante Živković

Duga staza 42km (žene):

 1. Vesela Brajković
 2. Sanja Imamagic
 3. Jasna MIkulić

Ultra 50 miles (muški) – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u trailu 2022:

 1. Darko Rogina, AK Sljeme
 2. Ivan Diklić, SRK Running Fox
 3. Benyamin Vuk, AK Koprivnica

Ultra 50 miles (žene) – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u trailu 2022:

 1. Lana Ostojić, AK Plitvice
 2. Paula Vrdoljak, AK Sljeme
 3. Maja Bonačić, AK Sljeme

Ultra 50 miles (muški) – Ekipno Prvenstvo Hrvatske u trailu 2022:

 1. AK SLJEME, muška ekipa
 2. SRK Running Fox, muška ekipa

Ultra 50 miles (žene) – Ekipno Prvenstvo Hrvatske u trailu 2022:

 1. AK SLJEME, ženska ekipa
 2. AK JASTREB 99, ženska ekipa

Najmlađi natjecatelj: Luka Čunčić (2017 godište)

Najstariji natjecatelj: Danijel Cessare (1944 godište).

 

Iz “Laninog pera” : Državna prvakinja u trailu 82km, 3800 mnv – 10:54:17h

I dok su naše cure i dečki odradili izvrsne rezultate na svjetskom prvenstvu trčanja na 100 km u Berlinu, paralelno se održavalo državno prvenstvo Hrvatske u trailu na Žumberku 50 milja, tj. 82km od Sošica do Jaske, gdje sa pobjedila i postavila ženski rekord staze. Uz predobar provod, raznovrsne treninge i najjakiju ekipu, pripreme na Durmitoru su se pokazale kao pun pogodak za mene jer sam se osjećala fenomenalno kroz cijelu utrku, praktički bez krize i stajanja, i noći koju sam napokon odradila sama, bez da sam panično gledala kome da se prikopčam da ne trčim sama. Konačno sam imala i kompletan suport pa sam na okrepama stvarno gubila minimalno vremena.. Uz super brze cure s kojima sam se natjecala, ova pobjeda dobiva još veći značaj…

Hvala mom predivnom Tomislav Dedić i Inja Lončar koji su se maximalno brinuli o meni, bili pripremljeni i ispunjavali mi sve želje na okrepama. Hvala mom treneru Pavle Kruljac koji se brine o mojoj trkačkoj formi, koji mi stalno pokazuje smjer u kojem trebam ići i motivira me da ostvarim svoje snove. I konačno hvala mom klubu AK Plitvice i tarzanima koji me drži ko kap vode na dlanu..

A sad ajmo dalje, u nove izazove, uskoro Verona i europsko prvenstvo trčanja na 24 sata!!!

1440 1800 AK Plitvice
upišite pojam