ATLETSKI KLUB PLITVICE

Ljeto u znaku utrka, a prva u nizu – Rastoke trail

Ljeto u znaku utrka, a prva u nizu – Rastoke trail

Slunj je kao i zadnje tri godine, u srpnju bio domaćin utrke Rastoke Trail. Ova utrka je dio KontinenTrail lige, u organizaciji našeg kluba, a lani je, unatoč pandemiji virusa, utrka imala najveći broj natjecatelja u ligi, 520 sudionika. Ove godine prijavilo se više od 600 natjecatelja  iz 8 država. Trčale su se četiri staze dužine 42,3 km, potom 20, 8 i 2 km, a svaka se razlikovala po zahtjevnosti i prirodnim ljepotama. Najduža staza od 42.3 km prolazila je kroz vodu što je poseban doživljaj, a  namijenjena je bila iskusnijim i spremnijim natjecateljima. Kratka staza od 20 km je bila namijenjena malo spremnijim trkačima željnima zabave i uživanja u prirodi ,a već tradicionalno privukla je najviše sudionika. Ova staza također je imala prolazak kroz vodu, što joj je dalo posebnu čar. Rekreativna staza od 8 km namijenjena je bila početnicima koji su željni boravka u netaknutoj prirodi, u bijegu od svakodnevnog stresa. Staza je sadržavala dva malo zahtjevnija uspona, dok je ostatak staze namijenjen početnicima i rekreativcima. Obiteljska staza od 2 km je staza zamišljena kao zabava cijele obitelji, koja je u svojem premijernom izdanju imala 60 sudionika.

Izuzetno smo zadovoljni odazivom te pozitivnim komentarima. Zahvaljujemo sponzorima i pokroviteljima, te se nadamo da se u još većem broju vidimo i dogodine!

A sada rezultati!

Kratka staza 20 km!

Ženska konkurencija

 1. mjesto Inga Jurić, Ak Kvarner, 1:57:39
 2. mjesto Jelena Bedeniković, 2:10:50
 3. mjesto Martina Strkalj 2:11:04

Muška konkurencija.

 1. mjesto Matija Razum- 100% Trail, 1:38:11!
 2. mjesto Marcel Radoš- Atletski Klub Plitvice, 1:40:39!
 3. mjesto Mateo Ledinski- Atletski Klub Bjelovar, 1:41:21!

Vrijedi napomenuti da je zajedno s Mateom u cilj utrčao Luka Bakarić, ali je u dogovoru prepustio mjesto kolegi! Bravo Luka! Hvala direktorici Turističke zajednice Grada Slunja, Jasmini Mrkonji na uručenim nagradama! Čestitke dečkima na zbilja odličnim rezultatima, a sva trojica osvajaju i gratis kotizaciju za naš idući event kojeg uskoro otkrivamo! Dok pobjednik ima gratis kotizaciju za 5.Rastoke Trail!

Duga staza 43 km! 

Ženska konkurencija.

 1. mjesto Maja Urban-Atletski Klub Maksimir, 4:59:48 !
 2. mjesto Lana Ostojić – Atletski Klub Plitvice, 5:03:47 !
 3. mjesto Lena Bahat- Atletski Klub Sljeme, 5:15:43!

Čestitke prekrasnim djevojkama na zbilja odličnim rezultatima, a sve tri osvajaju i gratis kotizaciju za naš idući event kojeg uskoro otkrivamo! Dok pobjednica ima gratis kotizaciju za 5.Rastoke Trail! Uz to je Maja ovom pobjedom postala nova Kraljica Rastoke i Rastoke Traila, a uskoro otkrivamo što je sve osvojila ovom titulom! Kraljice Rastoka, djevojke iskrene čestitke!

Muška konkurencija

 1. Mjesto Pavle Kruljac, Compressport/Sport box 3:47:26
 2. Mjesto Krešimir Mrčela, Škola trčanja Sebenico 4:16:51
 3. Mjesto Marin Mandekić, SRK Rika 4:17:17Rekreativna staza 8.1 km!

Muška konkurencija.
1. mjesto Neven Ivančić, Sportsko društvo Lastavica, 42:20!
2. mjesto Mile Skukan- SLUNJSKI MARATONAC, 42:24!
3. mjesto Filip Crnogorac – IND, 43:10!

Čestitke dečkima i nadamo se da ste uživali na stazi!

Ženska konkurencija.

1. mjesto Nola Jandrečić, Ak Fit Zaprešić, 50:05!
2. mjesto Marija Dragičević- IND, 55:31!
3. mjesto Irena Dražić, Ak Fit Zaprešić, 57:40!


Čestitke djevojkama, a posebno Noli Jandrečić na pobjedi jer je lani pobijedila na stazi od 18 km, ove godine na rekreativnoj, iduce godine duga staza?
Hvala predsjedniku Zajednice Sportova Grada Slunja Antoniju Puškariću na uručenim nagradama!

 

2048 1365 AK Plitvice
upišite pojam