ATLETSKI KLUB PLITVICE

Sivonje, Zbregaši i ostali sakupljači medalja

Sivonje, Zbregaši i ostali sakupljači medalja

Bogat trkački vikend bio sa 29. na 30. travanja. U subotu je rano ujutro krenula utrka na Mosoru, na kojoj su nastupili naši Ivana Širić i Goran Poznanović. Također je to kvalifikacijska utrka za Europsko u formatu SkyRacea. Za prolazak u reprezentaciju stazu od 37.5 km treba proći unutar 10% vremena pobjednika/ce. Za SkyRace format je potrebno imati minimalno 2 utrke u kvalifikacijama.

Iako nisu uspjeli kvalificirati se, ostvarili su izvrsna vremena. Goran je rekao „ovdje nije bitno vrijeme, jer svatko tko završi utrku je šampion“, pa je tako Goran završio utrku za 7 sati i 16 minuta i pozicionirao se na 14. mjesto među muškarcima, a Ivana 5. mjesto među ženama sa vremenom od 9 sati i 11 minuta. Goranu je ovo treća titula “Sivinje”, a “Sivonjica” je po prvi put postala Ivana. Bravo!

Dan nakon Mosor grebeninga, održala se utrka u Desiniću, poznata Z brega na breg, kao 2. kolo Kontinentrail lige. Za ekipu AK Plitvice nastupili su Valentina Ladika, Vesela Brajković, Marcel Radoš, Petko Drakulić i Toni Vukadin.  Naša je ekipa zauzela izvrsno 3. ekipno mjesto! Vesela Brajković prva žena na dugoj stazi!! Bravo!

Na isti se dan, u Kutini održala završna utrka duatlon lige. Naša Sanja Vuković osvojila 2. mjesto u ukupnom poretku kod žena nakon 4 kola Duatlon lige u organizaciji BK Kutina. Čestitke Sanja na uspjehu!

 

1920 2560 AK Plitvice
upišite pojam