ATLETSKI KLUB PLITVICE

Polojska utrka i PH na 100 kilometara

Polojska utrka i PH na 100 kilometara

U subotu 5.3.2022. godine startala je 5. Polojska utrka na 100 km koja je ujedno i prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Atletski Klub Plitvice koji je stigao sa 10 predstavnika, osvojio je čak 3 medalje! Nosimo iz Slavonskog Broda, dvije bronce i jedno srebro!

Naša Lana Ostojić je osvojila 3.mjesto u ženskoj konkurenciji na 50 km! Njeno vrijeme iznosi izvrsnih 4:14:04 što ispada 05:04 tempo na 50 km! Bravo Lana!

Naše dvije djevojke, Maja Krcelic i Gordana Blažević-Salopek osvajaju 2.mjesto na 50 km u stafetnoj utrci. Svaka je istrčala odličnih 25 km uz prosječni tempo 05:03 odnosno vrijeme 04 sata i 13 minuta! Čestitke cure na medaljama!

 

 

 

 

Naši brzi dečki Leonardo Pavina i Kristijan Hađur su uz svoju ekipu iz SD Vrhovca u jako dobroj konkurenciji zauzeli izvrsno 3.mjesto u štafetnoj utrci na 100 km! Veseli odličan tempo obojice i uvertira za daljnja natjecanja! Čestitke dečki!

 

Na 50 km je uz Lanu Ostojić nastupio i nas Milan Špehar.

Milan je bio dosta brži od Lane i za 03:43:57 je završio svoju utrku.

S ovim rezultatom je u nikad većoj konkurenciji na 50 km osvojio 8.mjesto uz tempo 4:28 po km!

Bravo Milane!

 

Naši dečki osvojili su 5.mjesto na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 100 km! Ispred njih su se našli AK Sljeme, MK Marjan, AK Dugo Selo i UMK Mazator!

Naš najbrži predstavnik je bio Petko Drakulić s vremenom od 9:31:16 sati i zauzeo je 15.mjesto u Hrvatskoj na PH u muskoj konkurenciji! Bravo Petko!

Za 10:29:16 je u cilj došao Leopold Špehar što je bilo dovoljno za 19.mjesto u Hrvatskoj!

Naš treći član Božo Lubar je 100 km završio za 11:17:13 sati i osvojio 23.mjesto na Prvenstvu Hrvatske! Bravo dečki!

Nažalost, zbog teške ozljede je naš Dario Špehar morao odustati nakon 36 kilometra utrke. Glavu gore Dario!

Ovo je bilo teško natjecanje u nikad većoj konkurenciji i naši dečki mogu biti ponosni na svoje rezultate, posebice jer su trenirali u teškim uvjetima!

Zahvalili bi se ovim putem svim volonterima koji su bili uz njih u Slavoniji cijeli vikend, a to su uz ekipu koja se pridružila prije i nakon svojih dužina.

Maja Gržan

Stjepan Špoljarić

Stjepan Špehar

Anita Špehar

Željkica Kezić

Ovim putem se zahvaljujemo posebno upravi JUNP Plitvička jezera na omogućenom korištenju i rasvjeti Auto Kampa Korana u Čatrnji kao i na financijskom sponzorstvu našeg kluba. Naime, naši dečki za razliku od ostalih sportaša iz Hrvatske nemaju mogućnost korištenja atletske staze i kamp je sjajna alternativa za dugačke treninge. Uz JUNP Plitvička Jezera zahvaljujemo se i Općini Plitvička Jezera! Možemo se pohvaliti da smo svim našim članovima na PH i volonterima pokrili troškove kotizacija, smještaja i putovanja u Slavonski Brod!

Hvala i svima Vama koji nas pratite na svakoj riječi podrške!

1440 1080 AK Plitvice
upišite pojam