ATLETSKI KLUB PLITVICE

Josipu za rodjendan, a Janu za život

Josipu za rodjendan, a Janu za život

Dragi prijatelji, Atletski klub Plitvice ove godine organizira jednu posebno srcu blisku utrku, onu posvećenu prvom poginulom redarstveniku Josipu Joviću, koji je život položio za Domovinu, jedinu i svetu Hrvatsku, u 22 godini svog života i to upravo na Plitvicama.
 
Utrku koja započinje 18.11., također značajnog datuma, a završava 21.11. u Aržanu, u rodnom mjestu Josipa Jovića, na njegov rođendan uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća na njegovom poslijednjem počivalištu.
 
Utrku trče članovi Atletskog kluba Plitvice, uz našeg počasnog člana, gospodina Nikice Vrabca, suborca Josipa Jovića. Trči se u četiri etape, od Plitvica do Gračaca 81 km, od Gračaca do Knina 54 km, od Knina do Sinja 68 km, te Sinja do Aržana 40, dakle u ukupnoj duljini od 243 kilometra.
 
Za sve poginule, nevine žrtve, za sve koji su život položili za našu Domovinu. Da se nikada ne zaboravi i da Hrvatsko srce uvijek kuca ponosno, podržite nas i hvala od srca!
 
 
 
 
Ovaj memorijalni Ultramaraton trcimo i za život maloj Jana Rukavine!
 
Tri tjedna nakon rođenja, sudbina malog Jana Rukavine krenula je strašnim putem. Infekcija mozga izazvana teškim meningitisom streptokoka B stavlja ga pred dugotrajnu i neizvjesnu borbu za život. Jan je morao podnijeti tri teška tjedna u induciranoj komi, suočavajući se s brojnim komplikacijama, uključujući epilepsiju, anemiju, arterijsku hipotenziju i zatajenje disanja. Od svoja prva tri mjeseca života, gotovo dvije i pol su proveli u bolnici, u neprestanoj borbi za opstanak.
 
Sada, Janovo stanje zahtijeva konstantnu medicinsku njegu. Sa 90% oštećenja mozga, Jan je često spojen na medicinske aparate koji prate njegove vitalne funkcije. Svaka viroza ili infekcija predstavlja ozbiljnu prijetnju njegovom zdravlju i životu. Njegova obitelj čeka njegovu rehabilitaciju, no pronalazak klinike koja će primiti tako malo dijete izazovan je zadatak.
 
Redovni medicinski pregledi i analize krvi i putovanja kako bi se suočili s iznenadnim zdravstvenim problemima, Janovu obitelj stavlja pred financijski i emocionalni izazove!
 
Ovaj doprinos neće Vam samo omogućiti da postanete vlasnik određenog kilometra, već će također doprinijeti liječenju malog Jana Rukavine i pomoći da se ostvari ovaj humanitarni cilj. Vaša podrška je od izuzetnog značaja i ovaj čin dobrote će napraviti važnu i bitnu promjenu u životu tog malog djeteta.
 
Odaberite bilo koji od ponuđena 243 kilometra (npr. Marko Marić odabire 126. kilometar), pošaljete rezervaciju na mail: anterukavina0@gmail.com te u kopiju maila (u CC) obavezno info@akplitvice.hr i imate pravo uplate sljedećih dana na IBAN: DE94 7315 0000 1002 6577 06 gdje je otvoren poseban zaštićen račun. Molimo da nakon uplate pošaljete potvrdu.
Minimalna uplata za rezervaciju jednog km je 15 eura, a jedan km može imati 5 vlasnika.
Više osoba također može uplatiti za isti km, na način da jednom uplatom izaberete naziv vašeg npr tima, kluba,navijačke skupine i uplatite jednu uplatu i od tada se taj km zove po Vama. Nakon što se rasprodaju svi km, također Vas molimo da nastavite s uplatama i da prikupimo što više novca za ozdravljenje malog Jana.
Atletski Klub Plitvice vam svima iskreno zahvaljuje na podršci i unaprijed hvala na razumijevanju!
 
 
960 960 AK Plitvice
upišite pojam