ATLETSKI KLUB PLITVICE

Nastupi na Jaskanskon i Banjalučkom polumaratonu

Nastupi na Jaskanskon i Banjalučkom polumaratonu

08.05.2022.  održao se Jaskanski 23. Jaskanski polumaraton i utrka na 5 km. Bilo je to davne 1999. kada se u glavama lokalnih entuzijasta rodila ideja za organizacijom prvog Jaskanskog polumaratona. Za grad bez atletskog kluba, neke atletske tradicije i nikakvog atletskog natjecanja bilo je u najmanju ruku čudno. Probijanje leda u organizaciji takvog natjecanja više je sličilo na prve ekspedicije koje su krenule put Divljeg zapada. Kaos na prijavama na dan utrke, ručno mjerenje, začuđeni pogledi prolaznika…

Opet s druge strane bila su to vremena kada je za pobjedu trebalo ipak malo više od kape i znojnika. Tada gotovo 25% startne liste završavalo polumaraton ispod 1:30.  Uz svakakve nedaće kroz godine malo po malo, eto dogurali do 23 izdanja.  Svi koji su trčali znaju da  Jaskanski polumaraton sve smo ne dosadan i ravan. Prvi dio lagana uzbrdica , „malo“ veći uspon i nakon pola staze dalje je pjesma.

AK Plitvice je imao 2 predstavnika, Kristijana Hadura na 5 km i Daria Špehara na 21 km.

Nas Kristijan Hadur osvaja postolje na utrci na 5 km u sklopu Jaskanskog pokumaratona!

Kiki osvaja 3.mjesto s vremenom 18:40!

Istog dana se u Banja Luci održao 5. RMC Banjaluka polumaraton. Iz centra Banja Luke stiže nam fotografija naših decki koju su danas istrcali osobne rekorde na polumaratonu u konkurenciji 280 finišera/rki!

Milan Špehar osvaja 10 mjesto ukupno i novčanu nagradu od 100 maraka uz svoj najbolji osobni rezultat na polumaratonu koji sad iznosi 1:23:04!

Bravo Milane!

Nikola Pavličić postavlja novi najbolji osobni rezultat uz vrijeme 1:44:38! Bravo Nikola!

 

150 150 AK Plitvice
upišite pojam